"Η Κίσαμος στο παλιό λιμάνι των Χανίων"

Την καθιερωμένη μας εδώ και χρόνια Αυγουστιάτικη εκδήλωση μας στο παλιό λιμάνι των Χανίων διοργανώσαμε το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων,τον Δήμο Χανίων και την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών.
Η εκδήλωση μας ,που πραγματοποιήθηκε δίπλα στο Γιαλί Τζαμισί,ξεκίνησε με ομιλία με θέμα:"Οι ακρογιαλιές της Κισάμου",με ομιλητή τον Μανώλη Κογχυλάκη,ενώ ακολούθησε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Γιάννη Μενεγάκη,Γιάννη Παπαδάκη και Μιχάλη Μπαριωτάκη καθώς και της Παραδοσιακής Συντροφιάς Δυτικής Κρήτης "Ονειροκρήτες".
Ο δάσκαλος και συγγραφέας Μανώλης Κογχυλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ακρογιάλια της Κισάμου επισημαίνοντας την παγκόσμια αναγνώριση του Λαφονησίου και του Μπάλου λόγω της μοναδικής ομορφιάς που έχουν ,ωστόσο υπογράμμισε ότι εκτός απο αυτές τις δύο παραλίες η Επαρχία Κισάμου διαθέτει πολλές ακόμη σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
Παράλληλα,ο κ.Κογχυλάκης τόνισε την ανάγκη προστασίας αυτών των παραλιών που αποτελούν μια σπάνια κληρονομιά για τους Κισαμίτες.
Ο πρόεδρός του Συλλόγου μας Δημήτρης Γρυμπαουλάκης τόνισε ότι η εκδήλωση προβολής Κισάμου στο ενετικό λιμάνι ξεκίνησε από τον αείμνηστο πρόεδρο του Συλλόγου μας Θανάση Δεικτάκη και έχει καθιερωθεί ως θεσμός που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου,με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της Κισάμου.
Τέλος,η πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων Ζαχαρένια Σημανδηράκη υπογράμμισε τη σημασία της προβολής και διάδοσης της λαϊκης παράδοσης και του πλούτου του φυσικού περιβάλλοντος της Κισάμου και ευρύτερα της Κρήτης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Δημήτρης Νικολακάκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νικολής Τζέγκας

"Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Ευχαριστήριο