ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 45Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ! (photos)


Ένα από πιο αγαπητά έθιμα, ο παραδοσιακός Κρητικός γάμος, αναβίωσε με την 45η αναπαράσταση Κρητικού γάμου, στην Κίσαμο !!

Συμμετείχαν επτά χορευτικοί σύλλογοι, δύο σύλλογοι Ριζιτών και ένας σύλλογος γεωργαλίδικων αλόγων, ενώ οι Μιχάλης Λουφαρδάκης και Κυριάκος Σταυρανιουδάκης διασκέδασαν όσουν έδωσαν το «παρών» στην κύρια εκδήλωση των «Γραμπουσίων» .



Η αφετηρία φέτος της εκδήλωσης  ορίσθηκε στο παλιό Τελωνείο, παραθαλάσσια στην κωμόπολη με την πομπή πεζών και καβαλάρηδων, την άμαξα με το γαμπρό και τη νύφη, παραδοσιακούς συλλόγους καθώς και τους οργανοπαίκτες, να  ξεκινά με τελικό προορισμό την πλατεία του αρχαιολογικού Μουσείου με ενδιάμεσες στάσεις γευόμενοι κεράσματα από επαγγελματίες και οικογενειάρχες .


Στον χώρο της πλατείας που πραγματικά είχε κατακλυσθεί από νωρίς με κόσμο όσο ποτέ καμία άλλη φορά, προφανώς με αφορμή την πολυήμερη διαφήμιση που  είχε προηγηθεί σε πολλά Μ.Μ.Ε., την παρουσίαση έκανε ο Μανώλης Οικονομάκης από το “Λύρα FM” ενώ χαιρετισμό με ευχαριστίες απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Προβολής Κισάμου “Η Γραμβούσα” Γεώργιος Γεωργιλάκης. Στο ρόλο του γαμπρού ήταν ο  Γιάννης Δημητρουλάκης  και της νύφης η Αιμιλία Στημαδωράκη. Στο ρόλο της πεθεράς ήταν η Γεωργία Πολυχρονάκη η οποία κέρασε το ανδρόγυνο με καρύδια και μέλι. Αμέσως μετά άρχισε ο χορός και το τραγούδι που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα μαζί με πολλά άλλα σημεία της κωμόπολης να συμμετέχουν στο γλέντι της αναπαράστασης του τρόπου που γινόταν οι γάμοι σε περασμένες εποχές.  
































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νικολής Τζέγκας

"Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Ευχαριστήριο